Eten en drinken
Eten en drinken
De culinaire levensstijl van de West-Zeeuws-Vlaming wordt beïnvloed door de zee en door onze buren, de Vlamingen. Het zilte uit de zee en het lekkers van het land verleiden onze koks tot culinaire hoogvliegerij. ‘Vers van eigen grond’ ligt hier voor het grijpen: asperges, lamsoor, zeekraal, Zeeuwse aardappeltjes, maar ook fruit, verse kruiden en zoveel meer. Een overvloed aan streekproducten kent een korte weg naar de restaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen. De chefs weten er wel raad mee: niet voor niets hebben we hier de meeste sterrenrestaurants en topkoks van wereldformaat!ZILT, ZOET, ZALIG
Houd je van vis, dan zit je goed. Zilte zaligheden, zo uit de zee op je bord: mosselen, Oosterscheldekreeft, kokkels en oesters. Voor zoetekauwen zijn er de Zeeuwse bolus – om je vingers bij op te eten – boterbabbelaars, wafeltjes, pannenkoeken, Zeeuwse fruitsappen, huisgemaakte jam en het Groes’ likeurtje. Ook lekker voor thuis, om lang na te genieten van je uitstapje naar West-Zeeuws-Vlaanderen.