s

Lichtjes op oorlogsgraven

Oostburg
24-12-2024 16:30 t/m 24-12-2024 17:00

In 2015 kreeg Dick Jansen uit Burgum het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar gebeurde op de Canadese begraafplaats in Holten.

Sindsdien is dit uitgegroeid tot een traditie waar lichtjes geplaatst woorden op oorlogsgraven en monumenten in vele plaatsen door heel Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland en Indonesië.

Ook in Oostburg hebben we vorig jaar de aanzet gegeven om mee te gaan in deze traditie en op 24 december branden we kaarsen voor alle slachtoffers van toen, maar zeker ook voor de slachtoffers van de oorlogen van nu en stonden we even stil in deze donkere dagen op het einde van het jaar bij hun die gevallen zijn en bij hun dierbaren.

De belangstelling was vorig jaar al boven verwachting en we hopen dat we dit jaar nog meer mensen mogen verwelkomen bij het monument.

Stichting comité 4 mei Oostburg nodigt hierbij iedereen uit, die een lichtje wil branden, om aanwezig te zijn op 24 december om 16:30 uur bij het monument voor het gemeentehuis. 

Organisatie

Naam
Lichtjes op oorlogsgraven
Telefoonnummer
E-mailadres