s

Onderwaterleven in Waterdunen

Breskens
22-10-2024 10:00 t/m 22-10-2024 14:00

Op de grens van land en zee, in de buurt van Breskens vind je Waterdunen. In dit natuurgebied bepalen eb en vloed het ritme van de dag. Sinds 2019 stroomt hier zeewater uit de Noordzee twee keer per dag in en uit het gebied. 

Het natuurgebied bestaat uit een krekenstelsel met ondiepe wateren. Dit maakt het een ideale plek voor vele waterdieren om hier te leven. Maar wat leeft er nu eigenlijk onder water? Samen met ecologen van Stichting Het Zeeuwse Landschap gaan we op pad om erachter te komen wat er in het water leeft. Op meerdere plekken gaan we vissen met een groot net. Om het net aan de kant te krijgen, kunnen we wel wat extra handen gebruiken! We hopen veel verschillende soorten vissen, krabben, garnalen en andere waterdieren te zien. De ecologen zullen je er van alles over vertellen. 

Een bijzonder moment om te leren over het leven onder water en dit van dichtbij te bekijken. Dit maakt het een leuke activiteit voor jong en oud!

Kom je ook? De activiteit start om 10.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Tussendoor aansluiten of vertrekken is ook mogelijk. 

Schrijf je in en neem je laarzen of waadpak mee.


Aanmelden

Inschrijven is verplicht en doe je via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Startpunt

Om 10.00 uur verzamelen we bij de ingang Slikkenburgseweg, hier is een fietsenstalling en kun je de auto parkeren in de berm. Vanaf daar gaan we een klein stukje wandelen en gaan we vissen vanaf de bruggen en de eilanden. 

Mocht je later willen aansluiten, wandel dan vanaf de ingang Slikkenburgseweg naar de centrale vogelkijkhut de Koloniehut, dan kom je ons vanzelf tegen. 

Tarieven

Volwassenen: € 6,00- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,00- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Organisatie

Naam
Onderwaterleven in Waterdunen
Organisatie
Stichting Het Zeeuwse Landschap