Aan de rand van Cadzand-Dorp, op een steenworp van het Noordzeestrand met uitzicht op de uitgestrekte polders van West-Zeeuws-Vlaanderen. Daar Bruist! het. Het credo van eigenaren Ilse en Martin: maximaal lokaal, huisbereid en dagvers. Wereldse smaken worden vertaald naar producten uit de Zwinstreek. Een kruidige chili bijvoorbeeld, van Zeeuwse bruine bonen. Er wordt gewerkt volgens het ‘shared dining principe’: “We serveren kleine gerechtjes om samen groots van te genieten. De gerechten worden één voor één, op het ritme van de keuken, geserveerd. Van borrelhapje tot volledige maaltijd: de gast kiest welke en hoeveel gerechtjes besteld worden. Je kunt zo lekker lang tafelen en ervaringen delen met je gezelschap. Het menu verandert regelmatig, naar gelang het marktaanbod en de seizoenen.”
Uit eigen tuin
Praten, bereiden, verorberen. De liefde voor eten zit diep. Ilse: “Ik haal niet snel mijn neus voor iets op. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat er visie en passie achter een gerecht zit. Vóór Bruist! bracht mijn job me naar alle uithoeken van de wereld. Hierdoor heb ik kennisgemaakt met een groot aantal internationale keukens en de lokale manier van eten. Bij het plannen van een vakantie vinden we het dan ook heel belangrijk dat je er lekker kunt eten. Ter plaatse probeer ik zeker een kookles bij een local te volgen. Het resultaat vind je vaak terug op onze menukaart. De smaak van Zeeuws-Vlaanderen is diverser dan je op het eerste gezicht misschien denkt. De nabijheid van de zee zorgt natuurlijk voor een eindeloze bron van inspiratie. Ook op het gebied van zuivel, groenten en fruit, vlees, zoetigheden en bieren is het een bijzonder rijke regio.” Ilse en Martin zijn verzot op zilte groenten: zeekraal en lamsoor en het minder bekende zeemelde en oesterblad. Dat laatste wordt in de tuin van Bruist! gekweekt, net als kruiden. “Voor mij zijn deze zilte smaken onlosmakelijk verbonden met de regio.”
Uit eigen tuin
Praten, bereiden, verorberen. De liefde voor eten zit diep. Ilse: “Ik haal niet snel mijn neus voor iets op. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat er visie en passie achter een gerecht zit. Vóór Bruist! bracht mijn job me naar alle uithoeken van de wereld. Hierdoor heb ik kennisgemaakt met een groot aantal internationale keukens en de lokale manier van eten. Bij het plannen van een vakantie vinden we het dan ook heel belangrijk dat je er lekker kunt eten. Ter plaatse probeer ik zeker een kookles bij een local te volgen. Het resultaat vind je vaak terug op onze menukaart. De smaak van Zeeuws-Vlaanderen is diverser dan je op het eerste gezicht misschien denkt. De nabijheid van de zee zorgt natuurlijk voor een eindeloze bron van inspiratie. Ook op het gebied van zuivel, groenten en fruit, vlees, zoetigheden en bieren is het een bijzonder rijke regio.” Ilse en Martin zijn verzot op zilte groenten: zeekraal en lamsoor en het minder bekende zeemelde en oesterblad. Dat laatste wordt in de tuin van Bruist! gekweekt, net als kruiden. “Voor mij zijn deze zilte smaken onlosmakelijk verbonden met de regio.”
Contact info
Bruist! Bistro Bar Beds
Badhuisweg 58 CADZAND