Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Annemieke Rijnberg is de conference peer.
Conference peren worden vooral in Nederland en België geteeld. De zacht zoete peren groeien het best op kleigrond en met een zeeklimaat.
Ook op Hoeve Oude Tol worden conference peren geteeld. Daarna gaan ze de hele wereld over.
Maar ook in diverse boerderijwinkels is deze aromatische peer natuurlijk te koop!
Puur natuur zijn deze peren heerlijk!
De één houdt van een harde frisse conference, maar laat haar een paar dagen liggen en ze wordt heerlijk zoet en zacht!
Daarnaast kun je de peren als bijgerecht serveren, licht geblancheerd, warm of koud.
Ook wordt de conference peer gebruikt in het bekende nagerecht: Poire Belle Helene, geserveerd met ijs en chocoladesaus.
Tip van Annemieke:
Wij hebben een variatie bedacht die de peer iets kruidiger laat smaken. Hiervoor is de peer in water met gember en citroen geblancheerd en daarna overgoten met een sausje van honing en gember. En als toefje wat gestampte rozemarijn.
Lekker met geitenkaas.
Conference peren worden vooral in Nederland en België geteeld. De zacht zoete peren groeien het best op kleigrond en met een zeeklimaat.
Ook op Hoeve Oude Tol worden conference peren geteeld. Daarna gaan ze de hele wereld over.
Maar ook in diverse boerderijwinkels is deze aromatische peer natuurlijk te koop!
Puur natuur zijn deze peren heerlijk!
De één houdt van een harde frisse conference, maar laat haar een paar dagen liggen en ze wordt heerlijk zoet en zacht!
Daarnaast kun je de peren als bijgerecht serveren, licht geblancheerd, warm of koud.
Ook wordt de conference peer gebruikt in het bekende nagerecht: Poire Belle Helene, geserveerd met ijs en chocoladesaus.
Tip van Annemieke:
Wij hebben een variatie bedacht die de peer iets kruidiger laat smaken. Hiervoor is de peer in water met gember en citroen geblancheerd en daarna overgoten met een sausje van honing en gember. En als toefje wat gestampte rozemarijn.
Lekker met geitenkaas.