s
De Platenbar
28-08-2023
Samen muziek luisteren, een drankje doen, een plaat kopen en herinneringen ophalen. Dat is De Platenbar in Groede. Deze zomer opende Henk voor het eerst de deuren van deze unieke locatie. Henk: “Bij iedere platenwinkel die ik vroeger tegenkwam, moest ik even naar binnen. Acht jaar geleden ontstond vanuit m’n passie voor muziek en platen het idee om daar iets mee te doen.”

Bioscoop
Zes jaar geleden startte de verbouwing van het pand in het Slijkstraatje en hoorde Henk regelmatig: “Wat zonde.” Maar het pand was echt versleten, zegt hij. “Het schuurtje in de achtertuin hebben we afgebroken en elementen daarvan hebben we gebruikt bij de opbouw van het pand. We hadden een idee om een kleine (wijn)kelder te graven, maar dat pakte iets anders uit… “ Wie nu de kelder van De Platenbar binnengaat, wordt verrast door een mini bioscoop!

De collectie
Er zijn nieuwe platen, zo’n 17.000 gebruikte platen en er is een jukebox. Stap je De Platenbar binnen, dan ervaar je echt een stukje nostalgie. Henk: “Liefde voor muziek delen met anderen is zo bijzonder. Bezoekers werden emotioneel van het geluid van de jukebox. Herinneringen van vroeger kwamen weer naar boven. Vanuit die gezamenlijke passie is ook de vriendschap tussen Theo en mij ontstaan. Een jaar geleden begon hij ons actief te volgen op Facebook. Theo draait thuis vinyl en vertelt daarover op onze Facebook-pagina. Maar ook in het echt deelt hij graag zijn kennis met onze gasten.”
Luisteren naar muziek, met een perfecte koffie. Dat kan vanaf nu in Groede!
Contact info
De Platenbar
Slijkstraat 6 GROEDE

Anderen bekeken ook:

B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug
Liefs Lies kids
Liefs Lies kids
Buitengewoon Actief
Buitengewoon Actief