s
Het favoriete streekproduct van onze gastheer Kees Verdonk is eau de vie van appels uit de eigen boomgaard.

Restaurant B&B De 6 Linden heeft naast een grote moestuin ook een kleine boomgaard waar appels, peren, pruimen en kersen groeien. De appelbomen (oude rassen), zijn hoogstambomen, waarvan een deel appels voor de cider gebruikt wordt. Deze appels worden gecombineerd met appels uit (oude) hoogstamboogaarden uit de streek en aangevuld met productieappels die de basis vormen van een product dat ter plekke wordt vervaardigd, namelijk een eau de vie. Deze wordt natuurlijk geschonken en toegepast in gerechten in het restaurant maar wordt ook gretig afgenomen door gasten van de B&B.
Productieproces
Een mengeling van diverse appelsoorten wordt ter plekke vermalen tot pulp. Deze pulp wordt in grote vaten opgeslagen ter vergisting. Deze vergisting zorgt ervoor dat een laag alcoholische substantie ontstaat waaruit, door distillatie in een ketel, uiteindelijk de “eau de vie” ontstaat. Dit product wordt opgeslagen in houten vaten en wordt na enkele jaren gebotteld ter consumptie.
Contact info
Eau de vie