s
Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Ria van den Hemel is knolselderij.

Knolselderij is een variëteit van selderij die net boven de grond een knol vormt van ongeveer een 10 cm doorsnee. Hoewel knolselderij voor de knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten. Knolselderij bevat veel vitamine C.
Knolselderij is verkrijgbaar van september tot mei en kan op een koele plaats tot een aantal weken bewaard worden.

In de jaren ’80 zijn mijn ouders begonnen met het planten van knolselderij op landbouwgrond.
Vele jaren later is het bedrijf door mijn broer uitgebouwd tot een areaal van een 80 ha.
De knolselderij wordt op het bedrijf geheel verwerkt om te leveren aan de industrie die voornamelijk naar het buitenland gaat.

Knolselderij komt steeds meer in beeld in onze keukens, maar is nog niet zo bekend bij het grote publiek.

Knolselderij kan rauw (geraspt met beetje mayo) gegeten worden maar is vooral bekend van de knolselderijpuree en soep.

Contact info
Knolselderij