Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Veronique Schelbergen en gastheer Steve Martin is lamsoor.
Lamsoor is een zilte groente (zeegroente) die het zoute water van de Noordzee nodig heeft om te groeien en te leven. Vroeger was lamsoor in Zeeuws-Vlaanderen voedsel voor de arme bevolking. Tegenwoordig wordt de groente door menig topkok verwerkt in exquise gerechten.
Door de zilte smaak en knapperige textuur is het heerlijk in combinatie met vis. Roerbakken in een beetje olijfolie of roomboter en klaar!
Lamsoor staat in de zwinstreek ook wel bekend als Zwinneblomme. Het mag niet in het wild geplukt worden, maar in de zomer is het verkrijgbaar bij de visafslag of de lokale groenteboer.
Lamsoor is een zilte groente (zeegroente) die het zoute water van de Noordzee nodig heeft om te groeien en te leven. Vroeger was lamsoor in Zeeuws-Vlaanderen voedsel voor de arme bevolking. Tegenwoordig wordt de groente door menig topkok verwerkt in exquise gerechten.
Door de zilte smaak en knapperige textuur is het heerlijk in combinatie met vis. Roerbakken in een beetje olijfolie of roomboter en klaar!
Lamsoor staat in de zwinstreek ook wel bekend als Zwinneblomme. Het mag niet in het wild geplukt worden, maar in de zomer is het verkrijgbaar bij de visafslag of de lokale groenteboer.