Melkveebedrijf De Heerenhoeve
18-12-2020
De groeiende behoefte van mensen om gezond voedsel te eten waarvan ze weten waar het vandaan komt, heeft ons aan het denken gezet”, zeggen Mariëlle en John. “Van de lente tot de herfst staan de staldeuren open, zowel overdag als ’s nachts. Onze koeien kiezen zelf of ze buiten grazen of binnen het voer opeten. Het resultaat? Verse weidemelk waar we iedereen graag van laten genieten. Je kunt de onbehandelde melk dagelijks bij ons tappen uit de melkautomaat. Je neemt een eigen fles mee of koopt een herbruikbare fles van 1 of 2 liter.” rnrnDe stap om vervolgens de melk voor ijs te gebruiken, is bijna logisch te noemen. Mariëlle: “Het belangrijkste ingrediënt van ons boerderij-ijs is vanzelfsprekend de dagverse melk van onze eigen koeien. Het is een kwestie van de receptuur bepalen, experimenteren en proeven. Veel proeven. Inmiddels hebben we tien verschillende smaken, waarvan drie éxtra speciaal zijn. Op verzoek hebben we namelijk ijs gemaakt van de appels, peren en frambozen van Fruitteeltbedrijf Flikweert uit Aardenburg. Erg leuk om zo samen te werken!”rnrnDe melktap en het boerderij-ijs sluiten mooi aan bij het Klasseboer concept, een initiatief van Boerderijeducatie Nederland. Als Klasseboer ontvangen we leerlingen van het basis-, middelbaar en speciaal onderwijs, zodat ze zelf kunnen zien, horen, voelen en beleven waar melk, boter, kaas en ijs vandaan komt. Helaas merken we nog vaak dat ze geen idee hebben waar de melk vandaan komt. Trouwens, we organiseren ook rondleidingen als uitje voor families of bedrijven. We vertellen dan over ons leven op de boerderij en laten onze veestapel, de kalfjes en de melkrobot zien. Gelukkig hoef ik niet alles alleen te doen. We zijn een echt familiebedrijf. Onze zonen, Cas en Lars, helpen mee op de boerderij en Esmee en Maud, onze dochters, pakken social media op.”rn
Contact info
Melkveebedrijf De Heerenhoeve
Korte Heerenstraat Oostburg