Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Kimberly Vandierendonck en gastheren Danny Jones Desaever en Kenny Desaever is het Misérable gebakje.
Dit gebak is niet zo armzalig als de naam laat vermoeden. Rond 1920 werkt Pierre Gaelens in Brussel bij één van de meest prestigieuze banketbakkerijen van het land: ‘Maison Jean Bol’. Daar leert hij de Misérable maken. Het recept neemt hij mee naar Knokke en opent in 1932 een patisserie op de Kustlaan. Met succes, de Misérable is niet meer weg te denken aan onze kust. Het recept van deze overheerlijke Misérable is sinds 1923 een goed bewaard familiegeheim. De Misérables in mignardise-vorm is heerlijk om na de maaltijd te serveren samen met een digestief of thee.
Dit gebak is niet zo armzalig als de naam laat vermoeden. Rond 1920 werkt Pierre Gaelens in Brussel bij één van de meest prestigieuze banketbakkerijen van het land: ‘Maison Jean Bol’. Daar leert hij de Misérable maken. Het recept neemt hij mee naar Knokke en opent in 1932 een patisserie op de Kustlaan. Met succes, de Misérable is niet meer weg te denken aan onze kust. Het recept van deze overheerlijke Misérable is sinds 1923 een goed bewaard familiegeheim. De Misérables in mignardise-vorm is heerlijk om na de maaltijd te serveren samen met een digestief of thee.