Het favoriete streekproduct van onze gastheer Kees van Oosten is het nokernotkoekje.
De Baarzande is een kreek die zuidoostelijk van Breskens ontstond en nog steeds ten zuiden van Groede loopt. Aan de boorden van de Baarzande en in de tuin van Kees groeien okkernootbomen waarvan er ook enkele zeer oud zijn.
De naam "okkernoot" is afkomstig van "nokernot"
Naar jaarlijkse traditie worden koekjes gebakken waarbij het belangrijkste ingrediƫnt de okkernoten zijn.
Okkernoten zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen:
- alfalinoleenzuur voor de bloedvaten
- vitamine B1 en kalium voor de energie
- vitamine E als sterke antioxydant
Redenen genoeg dus om van de lekkere nokernotkoekjes te smullen.
Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Yolanda Verwilst is de walnotenpesto.
Yolanda deelt graag haar recept van de walnotenpesto:
Benodigdheden:
- 100gr walnoten
- 1 bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- Beetje oude kaas
- Zwarte peper
- Olijfolie
Bereiding:
Doe de noten, peterselie, knoflook, kaas en beetje olijfolie in een vijzel en plet alles fijn. Voeg olijfolie toe volgens eigen wens. Proeven en kruiden met zwarte peper.
Bewaren in een afgesloten glazen potje in koelkast of invriezen.
Is vegetarisch.
Let op voor personen met een notenallergie.
De Baarzande is een kreek die zuidoostelijk van Breskens ontstond en nog steeds ten zuiden van Groede loopt. Aan de boorden van de Baarzande en in de tuin van Kees groeien okkernootbomen waarvan er ook enkele zeer oud zijn.
De naam "okkernoot" is afkomstig van "nokernot"
Naar jaarlijkse traditie worden koekjes gebakken waarbij het belangrijkste ingrediƫnt de okkernoten zijn.
Okkernoten zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen:
- alfalinoleenzuur voor de bloedvaten
- vitamine B1 en kalium voor de energie
- vitamine E als sterke antioxydant
Redenen genoeg dus om van de lekkere nokernotkoekjes te smullen.
Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Yolanda Verwilst is de walnotenpesto.
Yolanda deelt graag haar recept van de walnotenpesto:
Benodigdheden:
- 100gr walnoten
- 1 bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- Beetje oude kaas
- Zwarte peper
- Olijfolie
Bereiding:
Doe de noten, peterselie, knoflook, kaas en beetje olijfolie in een vijzel en plet alles fijn. Voeg olijfolie toe volgens eigen wens. Proeven en kruiden met zwarte peper.
Bewaren in een afgesloten glazen potje in koelkast of invriezen.
Is vegetarisch.
Let op voor personen met een notenallergie.