Oliebollenkraam de Rijcke & zoon
09-12-2024
Het is weer dé tijd van het jaar dat de geur van versgebakken oliebollen je tegemoetkomt op de markt van Oostburg. Oliebollen, appelbeignets en wafels, je haalt ze bij Oliebollenkraam de rijcke & zn, waar Sven en Jessica met veel passie tien weken lang deze overheerlijke traditie voor je klaarmaken.
Oudejaarsgekte
Jessica: “Het lijkt wel alsof iedereen er elk jaar weer naar uitkijkt, want zodra wij eind oktober de kraam openen, staan de eerste klanten al aan te schuiven voor een oliebol. Toen we begonnen, hadden we nooit gedacht dat het zo’n succes zou zijn, maar we zien dat het elk jaar drukker wordt. Op een normale dag bakken we een flinke lading oliebollen, het aantal kan behoorlijk variëren. Met als hoogtepunt uiteraard Oudejaarsdag. Sven begint de 30e al om 5.00 uur in de ochtend en gaat door tot de 31e om alle bestellingen en klanten aan de kraam te voorzien van oliebollen.
De smaak van traditie
Zelf eten we geen oliebollen meer, alleen even om te proeven of het recept goed is. Elk jaar schaven we namelijk een beetje bij. Want, een goed recept is het halve werk en als dat goed zit, proeven de klanten de passie vanzelf. Hoewel de dagen in het oliebollenkraam vaak op elkaar lijken, is er geen dag saai. Deze tijd van het jaar heerst er een gezellige sfeer, jong en oud komen langs om van een oliebol te genieten. We hebben veel vaste klanten waarmee je een band mee opbouwt. Dat is heel leuk, net als de complimenten die we krijgen. We steken veel liefde in de oliebollen, dat maken de lange dagen meer dan de moeite waard.”
Oudejaarsgekte
Jessica: “Het lijkt wel alsof iedereen er elk jaar weer naar uitkijkt, want zodra wij eind oktober de kraam openen, staan de eerste klanten al aan te schuiven voor een oliebol. Toen we begonnen, hadden we nooit gedacht dat het zo’n succes zou zijn, maar we zien dat het elk jaar drukker wordt. Op een normale dag bakken we een flinke lading oliebollen, het aantal kan behoorlijk variëren. Met als hoogtepunt uiteraard Oudejaarsdag. Sven begint de 30e al om 5.00 uur in de ochtend en gaat door tot de 31e om alle bestellingen en klanten aan de kraam te voorzien van oliebollen.
De smaak van traditie
Zelf eten we geen oliebollen meer, alleen even om te proeven of het recept goed is. Elk jaar schaven we namelijk een beetje bij. Want, een goed recept is het halve werk en als dat goed zit, proeven de klanten de passie vanzelf. Hoewel de dagen in het oliebollenkraam vaak op elkaar lijken, is er geen dag saai. Deze tijd van het jaar heerst er een gezellige sfeer, jong en oud komen langs om van een oliebol te genieten. We hebben veel vaste klanten waarmee je een band mee opbouwt. Dat is heel leuk, net als de complimenten die we krijgen. We steken veel liefde in de oliebollen, dat maken de lange dagen meer dan de moeite waard.”