s
Petra's Finest Chocolates Atelier
05-06-2023
Dat het leven niet altijd over rozen gaat, hoef je Jimmy en Petra niet te vertellen. Door een auto-ongeluk belandde Jimmy in een rolstoel. Jimmy: “Het was voor ons niet de vraag wat niét meer kon, maar juist wat wél nog kon.” Doordat Jimmy’s familie veel affiniteit met zoetwaren heeft, bezoeken ze één jaar na het ongeluk de Keulse ISM zoetwarenbeurs. Daar ontmoetten ze een chocolatier uit Maastricht en startten met de in- en verkoop van zijn ambachtelijke chocolade. Petra: “Het was echt pionieren: potentiële klanten bellen, bezoeken en zoeken naar kansen in de markt We deden alles zelf, vanuit onze woning. De eerste Paaseieren stonden tot in onze slaapkamer!” 
 
P&T Chocolates and Presents

Met klanten als Jamin en V&D werd de woning al snel te klein. In 1995 wordt dan ook het huidige pand aan de Mariastraat aangekocht. Omdat hun Maastrichtse partner geen opvolger heeft, wordt tien jaar later de productie van chocolade overgebracht naar Cadzand. Jimmy: “Met een team van 35 medewerkers verwerken we jaarlijks 300 ton chocolade. Momenteel werken we aan een bestelling van 45 containers ‘hot chocolate bombs’ voor de Amerikaanse markt en staan er 300.000 zakjes chocoladesterretjes in de wachtrij.” 
Petra: “Het is leuk om de verschillen per land of regio te zien. Zo eten ze in de Vogezen graag fondant chocolade met een cacaogehalte van 80% of meer en geven ze in Belgisch Limburg de voorkeur aan een stevig stuk witte chocolade. Japanners vinden het dan weer leuk om handboeien en pistolen van chocolade te verorberen en willen hun orders altijd binnen 48 uur ontvangen. Op aanvraag en in eigen beheer ontwerpen we ook. Je kent vast wel onze chocolade haaientanden en de molenaarschocolaatjes voor de actie voor de Molen van Cadzand. En, we hebben ook eens gele chocoladehartjes voor jullie gemaakt!”

Stap eens binnen in de winkel van @Petra’s Finest. Sylvana helpt je graag bij het uitzoeken van de lekkerste chocoladegeschenken! 
 
Contact info
Petra's Finest Chocolates Atelier
Mariastraat 44 CADZAND

Anderen bekeken ook:

B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug
Liefs Lies kids
Liefs Lies kids
Buitengewoon Actief
Buitengewoon Actief