s
Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Jill Schelleman en onze gastheer Peter den Hartog is de Quadrupel Centurio.

De bakermat van het bier ligt waarschijnlijk in het Midden-Oosten en Egypte. Een van de eerste schriftelijke vermeldingen van bier staan op 5000 jaar oude Soemerische kleitabletten uit Mesopotamiƫ (het huidige Irak en Syriƫ). Daarop worden meer dan 20 soorten bier en verschillende recepten met bier beschreven.

Het krachtige Quadrupel Centurio biertje, dat tonen van karamel en vanille heeft, is door Frank Schout uit Aardenburg samengesteld en gebrouwen. Door de grote hoeveelheid mout heeft het bier een lichte bitterheid en een zoete afdronk.


Frank Schout is het gezicht achter Brouwerij Rodanum. De fascinatie voor bier en eten heeft hij al sinds zijn jeugd. Sinds 2015 mag hij zich dankzij de opleiding Zytholoog, bierkenner noemen. Inmiddels heeft Frank al een aantal bieren op zijn naam staan: Tripel Jules, Saison Jane, Ipa Aquila en Quadrupel Centurio.

Frank geeft ook bierproeverijen in zijn proeflokaal in Aardenburg of op locatie.


Contact info
Quadrupel Centurio
Weststraat 33 AARDENBURG