s
Aangenaam, mijn naam is Annika Hollebek, 45 jaar en moeder van 3 dochters. Geboren en getogen in midden Zeeuws-Vlaanderen (Axel), maar inmiddels al 20 jaar ondernemer en inwoner van de Gemeente Sluis. Samen met mijn man Dimitri Valckx zijn wij sinds 2019 eigenaar van het mooie restaurant Zilt & Zout in Retranchement, gelegen aan het Zwin op de plek van vroeger De Witte Koksmuts. Daarvoor hebben we 15 jaar restaurant De Deining uitgebaat aan de kust van Groede/Nieuwvliet. We hebben allebei mooie horecaopleidingen gevolgd en voor het eigen ondernemerschap altijd in de regio aan het werk geweest. In ons restaurant verwennen we gasten graag met allerlei lekkers uit de Noordzee zoals zeetong, roggevleugel en Fruits de Mer. Ik heb ook een brede kennis over wijnen en volg daar nog steeds met plezier opleiding voor. Daarnaast ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de eigen streek en geschiedenis. Het volgen van de cursus gastheer/vrouw van de Zwinstreek was dus eigenlijk vanzelfsprekend. Ik vertel gasten graag over onze fantastische omgeving. Door de cursus ben ik ook veel te weten gekomen over de andere kant van de grens, waar ook ontzettend veel te zien en te beleven is. Het steeds groeiende netwerk van gastheren- en vrouwen vind ik van enorm toegevoegde waarde.
Contact info
Restaurant Zilt & Zout
Kanaalweg 8 RETRANCHEMENT