Sinds april 2023 is de naam gewijzigd in Strandpaviljoen Proost ipv Groede aan Zee
Interview van 6 september 2021
Een nieuw gezicht en een nieuwe eetbeleving aan Strand Groede. Na zestien jaar in de horeca als dienstverlener is Joop sinds dit jaar het gezicht van strandpaviljoen Groede aan Zee. “Als verkoper horeca automatisering kwam ik veel bij horecaondernemers over de vloer. Door de coronamaatregelen was dit een bepaalde periode slechts beperkt mogelijk en dat zette me aan het denken. Vanuit vriendschap met de eigenaar van het paviljoen besloot ik de uitdaging aan te gaan. En een uitdaging is het zeker”, zegt Joop lachend. “Niet in de laatste plaats vanwege het tekort aan horecapersoneel. De hele branche kampt met dezelfde vraag: Hoe kunnen we onze gasten in de toekomst de service blijven bieden die ze al jaren gewend zijn, maar dan met minder handjes?”
Tafelgrillen
Is dat de reden dat je bij Groede aan Zee sinds kort kunt tafelgrillen? Joop: “De Shichirin is in eerste instantie een nieuwe strandbeleving, uniek aan onze West-Zeeuws-Vlaamse kust. Het bijzondere aan deze Japanse tafelgrill is het gezellige samenzitten rondom het vuur met op de achtergrond het strand. Het is vergelijkbaar met gourmetten: het eten wordt op tafel gepresenteerd en je bereidt zelf je eten. En ja, het verlicht ook enigszins de druk bij ons keukenpersoneel. Al kun je naast het tafelgrillen ook nog genieten van diverse vlees- en visgerechten en verse pizza’s die wél door ons worden bereid 😉. De strandbeleving wordt bij Groede aan Zee nog eens extra versterkt doordat het paviljoen rondom vrij is van glazen terrasschermen. Daarnaast doet de lege, strakke horizon denken aan de ligging aan een baai. Mooi weer of slecht weer, ochtend, middag of avond, het uitzicht blijft fantastisch.”
Interview van 6 september 2021
Een nieuw gezicht en een nieuwe eetbeleving aan Strand Groede. Na zestien jaar in de horeca als dienstverlener is Joop sinds dit jaar het gezicht van strandpaviljoen Groede aan Zee. “Als verkoper horeca automatisering kwam ik veel bij horecaondernemers over de vloer. Door de coronamaatregelen was dit een bepaalde periode slechts beperkt mogelijk en dat zette me aan het denken. Vanuit vriendschap met de eigenaar van het paviljoen besloot ik de uitdaging aan te gaan. En een uitdaging is het zeker”, zegt Joop lachend. “Niet in de laatste plaats vanwege het tekort aan horecapersoneel. De hele branche kampt met dezelfde vraag: Hoe kunnen we onze gasten in de toekomst de service blijven bieden die ze al jaren gewend zijn, maar dan met minder handjes?”
Tafelgrillen
Is dat de reden dat je bij Groede aan Zee sinds kort kunt tafelgrillen? Joop: “De Shichirin is in eerste instantie een nieuwe strandbeleving, uniek aan onze West-Zeeuws-Vlaamse kust. Het bijzondere aan deze Japanse tafelgrill is het gezellige samenzitten rondom het vuur met op de achtergrond het strand. Het is vergelijkbaar met gourmetten: het eten wordt op tafel gepresenteerd en je bereidt zelf je eten. En ja, het verlicht ook enigszins de druk bij ons keukenpersoneel. Al kun je naast het tafelgrillen ook nog genieten van diverse vlees- en visgerechten en verse pizza’s die wél door ons worden bereid 😉. De strandbeleving wordt bij Groede aan Zee nog eens extra versterkt doordat het paviljoen rondom vrij is van glazen terrasschermen. Daarnaast doet de lege, strakke horizon denken aan de ligging aan een baai. Mooi weer of slecht weer, ochtend, middag of avond, het uitzicht blijft fantastisch.”
Contact info
Strandpaviljoen Proost
Zeeweg 11-A GROEDE