s
Het favoriete streekproduct van onze gastheer Ronald Blomme zijn de wijnen van zijn eigen wijngaard 't Biezenhof.

In 2011 werden 700 wijnstokken aangeplant. De keuze qua rassen is gevallen op drie nieuwe rassen: Johanniter, Solaris en Monarch. Deze rassen zijn dusdanig ontwikkeld dat zij resistent zijn tegen ziektes als meeldauw en botrytys. Deze rassen zorgen ervoor dat er slechts zeer sporadisch gewasbeschermingsmiddelen moeten ingezet worden zodat er duurzaam kan gewerkt worden. De wijngaard is aangeplant op het zuiden en kan zo volop van de Zeeuwse zon profiteren.

In principe kan er van 1 wijnstok een productie van 2 tot 3 flessen wijn worden gehaald. Echter, om er voor te zorgen dat alle druiven goed afrijpen en van prima kwaliteit zijn wordt een deel van alle trossen weggehaald in het begin van het seizoen. Wij streven ernaar om van elke wijnstok slecht één tot twee flessen wijn te halen. Zo komt onze produktie uiteindelijk per jaar op ongeveer 4000 tot 5000 flessen wijn op basis van 1 ha aanplant.

Voor het etiket van de wijnen werd gekozen voor een schilderij van de kunstenares Bea Vandendriessche " Dansende vrouwen".
Contact info
Wijnen 't Biezenhof