Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Monique de Vriend is de Zeeuwse Knoop pasta.
Het tarwemeel dat in Nederland wordt verbouwd bevat te veel eiwitten en absorbeert teveel water waardoor het niet geschikt is voor pasta. De Tarwecirkel produceert hoogwaardige Zeeuwse baktarwe voor een select aantal bakkers; tevens blijkt deze tarwe wel geschikt voor pasta. Zeeuwse ingrediƫnten vragen dan ook om een Zeeuwse vorm en zo werd de Zeeuwse Knoop pasta geboren.
De pasta is op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen te bekomen.
Het tarwemeel dat in Nederland wordt verbouwd bevat te veel eiwitten en absorbeert teveel water waardoor het niet geschikt is voor pasta. De Tarwecirkel produceert hoogwaardige Zeeuwse baktarwe voor een select aantal bakkers; tevens blijkt deze tarwe wel geschikt voor pasta. Zeeuwse ingrediƫnten vragen dan ook om een Zeeuwse vorm en zo werd de Zeeuwse Knoop pasta geboren.
De pasta is op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen te bekomen.