Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Anja Simpelaer is het meel van de Zeeuwse Vlegel.
Zeeuwse Vlegel is in 1991 opgericht door Zeeuwse boeren en boerinnen, een beetje brutaal, maar vooral rebels. Het is een eerlijke tarwe van de Zeeuwse akker. Milieuvriendelijke kringlooplandbouw zonder bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest en een eerlijke prijs voor de telers. Van de geteelde tarwe wordt meel geproduceerd. Dit wordt bij ambachtelijke Zeeuwse windmolens tussen stenen gemalen. Alle goede bestanddelen van de tarwekorrel zitten er nog in.
Recept voor Zeeuwse VlegelPannenkoeken
Benodigdheden:
- 500 gram Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix
- 1 liter melk
- 100 ml water
- 3 eieren
- 20 gram plantaardige olie
- ½ theelepel bakpoeder (optioneel)
- ½ theelepel kaneel (of naar smaak)
- 1 mespunt zout
Bereiding:
- Doe het meel in de beslagkom
- Voeg het zout en eventueel het bakpoeder en kaneel toe
- Meng de droge stoffen met een garde goed door elkaar
- Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe
- Roer het beslag met een garde tot een klontvrij beslag
- Voeg nu de rest van de melk en het water toe en roer om
- Verhit een koekenpan en doe wat olie of boter in de pan
- Doe een beetje beslag in de pan en bakken maar!
Zeeuwse Vlegel is in 1991 opgericht door Zeeuwse boeren en boerinnen, een beetje brutaal, maar vooral rebels. Het is een eerlijke tarwe van de Zeeuwse akker. Milieuvriendelijke kringlooplandbouw zonder bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest en een eerlijke prijs voor de telers. Van de geteelde tarwe wordt meel geproduceerd. Dit wordt bij ambachtelijke Zeeuwse windmolens tussen stenen gemalen. Alle goede bestanddelen van de tarwekorrel zitten er nog in.
Recept voor Zeeuwse VlegelPannenkoeken
Benodigdheden:
- 500 gram Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix
- 1 liter melk
- 100 ml water
- 3 eieren
- 20 gram plantaardige olie
- ½ theelepel bakpoeder (optioneel)
- ½ theelepel kaneel (of naar smaak)
- 1 mespunt zout
Bereiding:
- Doe het meel in de beslagkom
- Voeg het zout en eventueel het bakpoeder en kaneel toe
- Meng de droge stoffen met een garde goed door elkaar
- Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe
- Roer het beslag met een garde tot een klontvrij beslag
- Voeg nu de rest van de melk en het water toe en roer om
- Verhit een koekenpan en doe wat olie of boter in de pan
- Doe een beetje beslag in de pan en bakken maar!