s
Zus & Zo
15-03-2021
Een beetje vanne dit, een beetje vanne dat. Een beetje vanne zus, een beetje zo... 🎶 Zus & Zo, 1.000m2 spullen waarvan je niet weet dat je ze nodig hebt. Die leuk zijn om te geven, maar ook om te krijgen. Hoe breng je een winkel van dergelijke omvang onder in een webshop? Stefan: “Net als bij zovelen lag onze focus vóór COVID-19 op de verkoop via de fysieke winkel. Tijdens de lockdown hebben we het assortiment op onze webshop uitgebreid. Momenteel staan er circa 4000 unieke artikelen online. Hoeveel artikelen we in de winkel hebben? Ik zou het niet durven zeggen. Ons volledige assortiment online aanbieden is eigenlijk onbegonnen werk. Bovendien is Zus & Zo een belevingswinkel. Terwijl je hier rondloopt, kom je op ideeën. Dat gevoel is heel moeilijk over te brengen via een webshop. Van betaalbare kleding tot servies en van haaientanden tot woonaccessoires. Eigenlijk te veel om op te noemen. In onze winkel kun je met gemak uren vertoeven.”

Verre Oosten
COVID-19 vraagt niet alleen creativiteit op het gebied van verkoop. Ook de inkoop zorgt voor de nodige uitdaging. “Doorgaans reis ik ieder najaar voor een paar weken naar het Verre Oosten. Daar ga ik op zoek naar nieuwe unieke items en laat ik producten aanpassen naar eigen smaak, inzicht en trends. Het reisverbod gooide dit keer roet in het eten. Het gevolg was urenlang whatsappen en ontelbare foto’s heen en weer sturen. Een compleet andere manier van zaken doen. De cultuur, beleving en presentatie van de artikelen vielen volledig weg. De container is nog niet geleverd, dus het is voor mij ook nog een verrassing hoe dit gaat uitpakken”, zegt Stefan met een knipoog. “Maar dat er straks weer veel toffe nieuwe producten zijn, is een feit!”

Met name het persoonlijk contact tijdens het afleveren van de bestellingen ervaart Stefan als zeer dankbaar en waardevol. “Al zie ik de klanten toch het liefst gezellig rondsnuffelen in de winkel. Hoewel ik al m’n hele leven in West Zeeuws-Vlaanderen woon, ben ik nu op plekken geweest die ik eigenlijk niet kende. Leuk dat mijn eigen streek me nog zó kan verrassen!”
Contact info
Zus & Zo
Burg H A Callenfelsstr 2 OOSTBURG

Anderen bekeken ook:

B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug
Liefs Lies kids
Liefs Lies kids
Buitengewoon Actief
Buitengewoon Actief