s

Botersmokkelwandeling (gegidst)

Watervliet
19-10-2024 17:30 t/m 19-10-2024 21:00

Gastheer Eddy Matthijs neemt je mee op deze Botersmokkelwandeling.

Kort na de Tweede Wereldoorlog was het grensgebied met Nederland het terrein van vele smokkelaars, die vooral boter naar België overbrachten. Hun beruchte verhalen liggen aan de basis van deze Botersmokkelwandeling. In een dropping beleef je opnieuw het smokkelverleden. Stap over de landwegen, verschalk de douanes en verplaats je in de wereld van echte smokkelaars. De gids vertelt je honderduit over hun listen en streken en toont je beelden over het riskante leven van toen. De hele tocht van 8 à 9 km wordt opgedeeld in 3 verschillende trajecten, waarbij tochttechnieken je tot een controlepost leiden. Daar krijg je steeds verder een stukje van het verhaal en een themagerelateerd hapje en drankje aangeboden.      

Wat heb je nodig? 
• Goede stapschoenen (waterdicht bij regenweer) 
• Aangezien start- en eindpunt niet op dezelfde plaats liggen, wordt gevraagd om de groepen in auto’s te verdelen en naar de startplaatsen van de dropping te brengen. Achteraf worden de chauffeurs ter plaatse gebracht.   

Locatie: Aan de kiosk op het Stee, Watervliet (BE)
Data: 19/10 - 26/10 (17.30 - 21 uur)
Prijs: €15 / persoon (activiteit en hapjes onderweg) 
Inschrijven tot één week voor de activiteit via matthys.eddy@telenet.be

Deze activiteit vindt exclusief plaats tijdens “Uit in de Zwinstreek”

Tijdens Uit in de Zwinstreek geniet je van 30 september t/m 3 november van talrijke activiteiten in de grensoverschrijdende streek van Breskens tot Damme en van IJzendijke tot Knokke-Heist. Kijk hier voor alle activiteiten tijdens Uit in de Zwinstreek.

Organisatie

Naam
Botersmokkelwandeling (gegidst)
Organisatie
Gids Eddy Matthys