s
Op de eerste verdieping van een pand aan de jachthaven in Breskens vind je restaurant Spetters. De loungesfeer in het restaurant is ontspannen, een omschrijving die ook van toepassing is op de originele, verassende en pretentieloze keuken van chef Laurent Smallegange. Het menu van Spetters bestaat uit al het lekkers en moois uit de regio, de Westerschelde, Oosterschelde en de Noordzee. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want in het restaurant kijk je uit over de haven en de Westerschelde en in de verte gloort de Noordzee. Gasten worden dan ook verwend met diverse bereidingen uit de Zeeuwse wateren en het vruchtbare achterland. Het team speelt graag in op de wisseling van de seizoenen, een wijziging in de aanvoer van verse producten of een spontane culinaire ingeving.

Krab
De culinaire vlam ontbrandde bij Laurent al vroeg in de keuken van het restaurant van zijn ouders. Begin 2011 kwam Spetters op zijn pad en zo’n tweeëneenhalf jaar na de opening beloonde Michelin het piepjonge restaurant en dito chef met een eerste ster. In 2015 werd Laurent door de gerenommeerde Gault & Millau restaurantgids verkozen tot belofte van het jaar. Naast internationaal geïnspireerde invloeden en af en toe een vleugje zuur, maken Laurent en zijn team in hun gerechten graag gebruik van verse lokale producten zoals paling en krab. Zijn kimchi en ceviche zijn goed doordacht en voortreffelijk uitgebalanceerd. Bij het creëren van een overvloed aan sprankelende smaken is elk opwindend ingrediënt even belangrijk. En dat opwindende ingrediënten niet van ver moeten komen wordt bij Spetters op het bord bewezen. Zowel de zee, maar ook de vruchtbare West-Zeeuws-Vlaamse klei herbergt heel wat spetters!
Contact info
Restaurant Spetters
Kaai 5 BRESKENS
Volg ons