s
Gelateria Brescia
22-07-2020
IJsjes. Daar wordt toch iedereen vrolijk van?

Bij Gelateria Brescia kun je smullen van meer dan 20 smaken ambachtelijk én huisbereid Italiaans schepijs. “Je hoeft maar één keer te proeven en je bent verkocht”, zegt eigenaar Rein van den Broecke. “Van jongs af aan heb ik al een passie voor de horeca gehad en heb al bij veel horecazaken in West Zeeuws-Vlaanderen in de (spreekwoordelijke) keuken gekeken. Tijdens één van mijn jobs bij een ijssalon in Cadzand-Bad ben ik besmet geraakt met het ijsvirus en dacht ‘dit wil ik zelf doen’. IJs staat voor zon, vakantie en vrolijkheid. Het is super leuk om elke dag vrolijke mensen te mogen helpen! Klanten bespreken vaak aan mijn kraam dat ze later op de dag uit eten willen gaan en vragen mij om tips. Dat treft, want ik ben verknocht aan de streek en ga er zelf ook nog regelmatig op ontdekking. Ik deel dan ook graag mijn favoriete adresjes. Waarom ik zo gehecht ben aan West Zeeuws-Vlaanderen? Ik houd van de dynamiek van de streek. In de zomer kan het net zo hectisch zijn als in een grote stad en in de winter houd ik van de zeeën van ruimte en tijd.”

Rein verkoopt niet alleen ambachtelijk Italiaans ijs. Ook voor een milkshake, (Italiaanse) frisdrank of Luikse wafel kun je bij Brescia terecht. Daarnaast schenkt Rein overheerlijke koffie van Moak, van de beste koffiebrander van Sicilië. “Ik houd van producten met een verhaal en dan vooral van het Italiaanse verhaal. Als kleine jongen ben ik met mijn ouders in Venetië geweest. Daar is de liefde voor Italië ontstaan. De rijke cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, de liefde voor mooie dingen én het ijs niet te vergeten 😊. Ik kom er helaas minder dan ik zou willen, dus heb ik op deze 25 m2 mijn eigen stukje Italië gecreëerd.” Tot snel, a presto!

Leuk weetje: Brescia klinkt als het veritaliaanste Breskens, maar is daarnaast ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Noord-Italië.   
 
Contact info
Gelateria Brescia
Spuiplein 1 BRESKENS
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Sold Antiques
Sold Antiques
De Houttuynen
De Houttuynen
B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug