s
Nippen van een glas lokale wijn terwijl de wijnboer honderduit vertelt over zijn passie. Ook dát kan in West-Zeeuws-Vlaanderen. Want midden in de Biezenpolder van Eede ligt Wijngaard 't Biezenhof. De boerderij is al ruim negentig jaar in de familie en Ronald wilde de boerderij graag een nieuwe uitdaging meegeven. “In het verleden combineerde ik de akkerbouw met mijn baan in het bankwezen. Voor een volledig overstap naar de akkerbouw is het aantal hectare echter te klein. Bloemen- of fruitteelt, een camping, we hebben van alles overwogen als alternatief. Vanwege de bourgondische inslag van de streek en mijn fascinatie voor het druivennat is het wijnbouw geworden. Wijn is complex, boeiend en constant in ontwikkeling. Wijn is beleving.”

’t Biezenhof verbouwt met zorg voor de natuur (h)eerlijke wijnen. “We werken met hoofdzakelijk schimmelresistente rassen zoals Monarch, Johanniter en Solaris waardoor we zeer weinig beschermingsmiddelen moeten gebruiken. Daarnaast hebben we ook drie traditionele rassen staan: Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir.”

Oranje wijn
Een van de laatste trends in wijnland is de oranje wijn. Kort gezegd, maak je deze wijn op de manier waarop rode wijn wordt gemaakt, maar dan met witte druiven in plaats van blauwe. “We houden wel van experimenteren, dus onze eerste oranje wijn ligt momenteel te rijpen. Het is een totaal andere beleving. De wijn is amberkleurig, zeer krachtig van smaak en houtgerijpt. Ach, soms wagen we een gokje 😊. Het gokje vorig jaar om van de Monarch druif rosé te maken is ook bijzonder goed uitgepakt.”

Lange Tafel Plezier
Naast een High wine dinerarrangement en een rondleiding – uiteraard mét proeverij – kun je in de zomer aanschuiven voor het Lange Tafel Plezier. De tafel staat in het gras tussen de wijnranken en je wordt verwend met lekker eten en drinken. Het doet ons denken aan de welbekende Bertolli reclame. Wijnbeleving Pur Sang. Wij zetten het alvast op ons lijstje, voor als we weer mogen. Jij ook?
Contact info
Wijngaard 't Biezenhof
Biezenstraat Eede Nederland