s
Tijdens de lockdown ervaren we in ons contact met ondernemers veel daadkracht, positiviteit en creativiteit. Dat willen we graag met je delen! Die ondernemers dragen er immers met elkaar aan bij dat West-Zeeuws-Vlaanderen zo’n toffe regio is. Deze week: Jos en Marien van Loods Tien.

Jaloersmakend. Zo kunnen we het uitzicht waar het team van Loods Tien normaal gesproken dagelijks van geniet wel noemen. De situatie waarin ze momenteel, net als vele anderen, zitten is dat niet. Toch maken ook zij er het beste van. Marien: “De periode rond de kerstdagen is normaal gezien een drukke periode. Om toch wat aan te kunnen bieden, hebben we besloten een take-away loket te openen. En na een stilte van tweeënhalve maand begon het ook écht weer te kriebelen. We misten ons ritme, de binding met het team, de vaste gasten en ja, ook het uitzicht. We hebben gekeken wat er binnen de restricties toch mogelijk is en dat is een buitenbar geworden. De reacties zijn positief. Bovendien vinden we het zelf leuk en het is goed voor het onderling contact tussen de collega’s.”

Jos: “Totdat de lockdown voorbij is, gaan we hier sowieso mee door en zijn we elke zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur open. De take-away is in de vorm van een walk through: je plaatst je bestelling aan de buitenbar en haalt je drankje en/of hapje op aan een volgend loket. Voor de lekkere trek hebben we soep, poffertjes, een broodje Unox of hamburger en tosti’s. In elk geval iets lekkers om tijdens een wandeling lekker van op te warmen.”

“Natuurlijk staan we te popelen totdat we weer open mogen”, zegt Marien lachend. “Al heeft deze corona-crisis ons ook een andere kijk op het werk gegeven. Vooraf reserveren, mensen bewust ontvangen en werken in shifts. Het werkt prettiger. Het geeft zowel de gasten als onszelf rust. Dus dat gaan we er wel inhouden. En de take-away! Het assortiment gaan we voor komend seizoen uitbreiden en we gaan natuurlijk open zodra het weer kan.”
Contact info
Strand Loods Tien