s
Heerlijk dineren in de boomgaard, tussen de pompoenen of de koeien. Zie je jezelf al aan tafel zitten, in de buitenlucht, terwijl je geniet van de oog- en tongstrelende gangen die met liefde van de lekkerste streekproducten zijn gemaakt? Wat je noemt een diner met beleving! Zo’n diner midden in de natuur vraagt om verantwoorde ingrediënten, en dat past helemaal in het straatje van Traiteur La Couronne. Verantwoord in de zin van goede, simpele naturel producten uit de buurt, liefst ecologisch verbouwd en bereid zonder chemische toevoegingen. Joris Blom en Diona de Koning, de gezichten van La Couronne die beiden een jarenlange achtergrond als vakslager en kok hebben, werken vanuit een groot respect voor de producten en houden van home-made en tradities. Daarom weten ze graag waar de producten die ze gebruiken vandaan komen. Hoe is het verbouwd, en hoe heeft het geleefd? Ze werken dan ook samen met ondernemers die net als zij passie hebben voor hun product, want dat proef je terug! Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden zijn dit lokale leveranciers zoals Vishandel Mike de Houck, biologische kippenboer Tok Tok de Dobbelaere, Wijngaard ’t Biezenhof, Versprille Croquette, Slagerij Tresonie, Vleesveeboerderij Van Wijck (Hoekenaere), Hof de Eendragt (natuurrunderen en scharrelvarkens), De Heerenhoeve (ambachtelijke zuivel) en Brouwerij Vermeersch. Alleen het beste is goed genoeg voor hun delicieuze gerechten en delicatessen.

Dat geldt ook voor alle andere concepten. Of het nu gaat om kleine of grote events op locatie of belevingsdiners en privéfeestjes in hun zomertuin in hartje Philippine, Diona en Joris ontzorgen de zakelijke en particuliere klant compleet. Naar jouw wensen ingekleed en aangekleed, met de authentieke touch die verbindt, relaxt en vooral laat genieten.

Wist je dat?

het Franse woord couronne ‘kroon’ betekent? Een mooie kwinkslag naar de achternaam van Diona, met de link naar beider voorliefde voor Frankrijk. Met hart en ziel zetten ze samen een kroontje op hun ambachtelijk werk, en maken ze de klant koning.


Contact info
Traiteur La Couronne
Havenstraat Philippine
Volg ons