s
Het favoriete plekje van onze gastvrouw Shelly Beaufort is de Wereldvredesvlam.

De opening van de eerste Wereldvredesvlam in Nederland, in Den Haag, in 2002 maakte een dermate grote indruk op Hein Stufkens dat hij dit ook in zijn dorp Cadzand wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Met behulp van Europese subsidie, gemeentegeld en verschillende inzamelingsacties werd het nodige bedrag bij elkaar gebracht. Op 9 mei 2004 werd de Wereldvredesvlam in Cadzand ontstoken als een bron van inspiratie voor de eigen streek en voor bezoekers van over heel de wereld.

Breng een vredeswens uit
De Wereldvredesvlam staat op het terrein van de Hervormde Kerk in Cadzand Dorp en nodigt iedere bezoeker uit tot een moment van bezinning, gebed, meditatie. Wie wil, mag zijn vredeswens opschrijven en bevestigen aan de boom bij het monument.

Walk of Freedom
De ‘Walk of Freedom’ in Cadzand-Bad zet het motto van de Wereldvredesvlam in Cadzand-Dorp voort. Het monument Walk of Freedom is een eerbetoon aan de laureaten van de Roosevelt Four Freedoms Awards, een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees. Je vindt het monument bij de haven van Cadzand.
Contact info
Wereldvredesvlam