s
Het favoriete plekje van onze gastvrouw Grietje Destrooper zijn de Sentse Kreken.

“Waar de wind waait en het water ruist, stromen zorgen weg als rivieren naar de zee”

Wie aan Sint-Laureins denkt, denkt ongetwijfeld ook aan de prachtige kreken die dit gebied sieren. Elk op hun eigen moment en manier ontstaan, elk met hun eigen karakteristieken, sommigen met zoet water anderen met zout water.
Met namen als de Boerekreek, Blokkreek, Hollandersgatkreek, Roeselarekreek, Vrouwkeshoekkreek, Oudemanskreek, Molenkreek of Bentillekreek spreken ze tot ieders verbeelding.

In 1404 zette de Sint-Elisabethsvloed de polders volledig onder water, wat leidde tot het verdwijnen van enkele dorpen. Vijftien jaar later gebeurde dit terug. In reactie daarop werden enkele dijken aangelegd (o.a. de Graaf Jansdijk) en in 1808 werd verder werk gemaakt van een degelijk en duurzaam dijkenstelsel. Door de voortdurende wisselwerking tussen land en water, ontstonden de kreken in het landschap.

De Sentse Kreken behoren bij de mooiste die er in ons landje te vinden zijn.
Kilometerslange natuurlijke poëzie. Een natuur die werkelijk overweldigend is: een eindeloze aaneenschakeling van charmante en pittoreske vergezichten, klapwiekende reigers en het geruis van de wind als enige compagnon. Het is een Walhalla voor rustzoekers, kalmteliefhebbers en natuurfans:
- Het yogapad aan de Boerekreek met oefeningen die je zowel individueel als in groep kunt doen op je eigen tempo.
- De mindfulwandeling, een verkennende tocht van 9.4 km langs enkele parels uit de streek met de mogelijkheid om via digitale geluidsfragmenten verder en dieper te verstillen.

“Turen in de verte, mijmeren over het landschap en de stilte in jezelf herontdekken.” (Lucien Heyde)
Contact info
Sentse Kreken