s
Het favoriete plekje van onze gastvrouwen Natasja Turk en Roxanne de Lange is Pluktuin en Fruitteelt Flikweert.

In de polder van Aardenburg vind je een Boerderij met boomgaarden van appels en peren en in de zomer een mega bloeiende pluktuin van momenteel 10.000 m2 met verschillende pluktuin- en snijbloemmengsels in allerlei kleuren en rassen: korenbloemen, stokrozen, gladiolen, zinnia’s, gipskruid, zomerazalea’s, margrieten, zonnebloemen… alsook een inheemse vlindertuin.
Het doel van de pluktuin is de consument te binden aan het product. Een beleving om je eigen boeket samen te stellen en je eigen fruit te plukken. Echt een stukje educatie over lokale producten en bewustwording.
Naast de pluktuin is er ook een knuffeltuin met konijntjes, cavia’s en kleine kippen.

Sinds 2016 verwerken ze hun producten tot vruchtensappen, zonder toevoegingen. Er is keuze uit appelsap met een vleugje peer of perensap met een vleugje appel en er is ook nog een appel-framboosvariant.

Ze doen er alles aan om de bij een blije thuis te geven door voor voldoende eten te zorgen en nestgelegenheid. In april/mei komen de eerste bijen uit hun pop en staan de eerste bloemen in bloei. Na november trekken de bijen zich weer terug in een van de vele bijenhotels die op de boomgaard staan. In de toekomst willen ze de pluktuin nog uitbreiden om meer activiteiten aan te bieden en zich te richten op groepen en rondleidingen.
Er is ook een buitenlokaal voor kinderen om meer te leren over de natuur.
Contact info
Pluktuin Aardenburg
Olieweg AARDENBURG