s
Restaurant De 6 Linden
04-08-2020
Japanse wijnbes, kardoen, palmkool, gele frambozen en gele aardbeien. De tuin aan de Zuiderbruggeweg staat er weelderig bij. Logisch, want eten en drinken uit eigen tuin staat bij De 6 Linden centraal. Eelke: “Groenten en fruit telen we zoveel mogelijk zelf. Vlees, vis en zeevruchten halen we lokaal. Zo komt ons vlees van Belgisch Witblauw van een boerderij iets verderop. We zitten hier dicht bij de natuur en hebben zoveel prachtige producten om ons heen! Eten met een verhaal, dat maakt De 6 Linden bijzonder.”

Na vijf jaar verbouwen en heen en weer reizen tussen Amsterdam en Heille openden Eelke en Jesse in juni 2019 hun droomrestaurant. Eelke: “Jesse en ik hebben beiden communicatiewetenschap gestudeerd. Door onze bijbaantjes in de horeca ontdekten we dat we liever met mensen werken in plaats van met algoritmes. Toen Jesse’s ouders deze oude hoeve kochten met het idee een bed & breakfast te beginnen, smolten onze ideeën eigenlijk samen. Jesse wilde het meteen goed aanpakken en volgde een koksopleiding aan hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. In Amsterdam bracht hij het geleerde in de praktijk en kwam daar in contact met puur eten. Dat inspireerde ons voor het concept van De 6 Linden. We stellen onszelf telkens de vraag: Hoe kunnen we de voedselketen verkorten? Je kunt kiezen voor een bio-pompoen, maar je kunt die pompoen ook zélf verbouwen. De lockdown hebben we onder andere gebruikt om onze teelt te verbeteren. We kijken nu naar wat goed is voor de grond en telen voortaan óp in plaats van ín de grond. Het compost klinkt in en dat maakt de bodem rijker. Hierdoor laten we de grond beter achter dan hoe we hem aantroffen. Alles om ons heen is met elkaar verbonden. Onze droom is om die visie verder door te voeren, door schapen en kippen het land te laten bewerken. Net als vroeger.”

Stilzitten is er niet bij. Want naast het runnen van het restaurant en het verbouwen van de eigen groenten werken Jesse en Eelke nog aan vier bed & breakfast kamers boven het restaurant. Eelke: “Jesse’s broer is bouwkundige en heeft alles ontworpen, Jesse en ik voeren het vervolgens uit. De grote raampartijen halen het buitenleven naar binnen, zowel in het restaurant als in twee van de kamers. Door de glazen pui heb je straks vanuit de badkuip (!) prachtig uitzicht over de akkers. We hopen eind van het jaar klaar te zijn met de verbouwing. En dan? Haha, dan gaan we in onze vrije tijd meer genieten van de streek. We wonen hier schitterend! Natuurlijk is het strand fantastisch, maar voor mij is het achterland favoriet. Het is authentieker. De oude dijken, kreken en polders hebben nog het landschap van vroeger in zich.”
Contact info
Restaurant De 6 Linden
Zuiderbruggeweg 29 B SLUIS

Anderen bekeken ook:

Sold Antiques
Sold Antiques
De Houttuynen
De Houttuynen
B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug