s
Bankjes van Bresjes
10-06-2023
Negentien unieke bankjes in en rondom Breskens met ieder een eigen ontwerp, verhaal, locatie en uitzicht. Negentien plekjes om weg te dromen, rust te nemen of ze met elkaar te verbinden in een fiets -of wandeltocht van 3 of 6 kilometer.

Je weet maar nooit
Toen de visserssteiger een aantal jaren geleden werd ingekort, werd al snel de lokale scheepstimmerman Rinus Meeusen benaderd: “Moeit ein, je weet mao nwôôit wâ je d’r mee kan doehn.” Het eerste bankje was een feit. Rinus plaatste het op de Middenhaven en menig wandelaar vertoefde er graag. Er volgenden nog meer bankjes, gemaakt van oude meerpalen, die Rinus her en der in Breskens plaatste. Laura, partner van Rinus: “Er was echter nooit toestemming gevraagd voor de plaatsing. Rinus lag daar niet wakker van, maar zelf had ik daar een onprettig gevoel bij. Bij mij ontstond het idee om bij ieder bankje een inwoner zijn eigen verhaal te laten vertellen in een filmpje. Een mooie manier om de bankjes te legaliseren en iets voor Breskens te doen.” 

Bressiofielen
De beelden en verhalen, verteld door lokale mensen, werden verfilmd door een professioneel filmer. Medewerkster Suzan Boersma: “Samen met Laura heb ik aardig wat uurtjes gespard over het project. Ook ben ik als ‘Viswuuf van Bresjes’ in één van de filmpjes te zien.” Naast Suzan hoor je onder meer verhalen van de voormalige vissers Jan en Jaap Albregtse, natuurliefhebber Bert Hoving en dichteres Bea Reyckaert, ieder met hun eigen verhaal over de geschiedenis én het heden van Breskens. 

Wil jij de Bankjes van Bresjes ontdekken? Bij Primera Breskens is een gratis pocketguide verkrijgbaar met daarin de locaties. Scan met je telefoon de QR-code op de bankjes en bekijk de video’s. Veel plezier!

𝘐𝘯 𝘫𝘶𝘭𝘪 2021 𝘸𝘦𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘦 19 𝘣𝘢𝘯𝘬𝘫𝘦𝘴 𝘮𝘦𝘵 𝘘𝘙-𝘤𝘰𝘥𝘦 𝘰𝘱𝘨𝘦𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘥 𝘮𝘦𝘥𝘦 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘻𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘗𝘳𝘪𝘯𝘴 𝘉𝘦𝘳𝘯𝘩𝘢𝘳𝘥 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘶𝘳𝘧𝘰𝘯𝘥𝘴, 𝘥𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘱𝘴𝘳𝘢𝘢𝘥, 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘚𝘭𝘶𝘪𝘴 𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘵𝘢𝘭 𝘭𝘰𝘬𝘢𝘭𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴.
 
Contact info
Bankjes van Bresjes

Anderen bekeken ook:

Sold Antiques
Sold Antiques
De Houttuynen
De Houttuynen
B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug