s
Drinkshop De Vuurtoren
05-09-2020
Aan de kaai in Sluis is Drinkshop De Vuurtoren te vinden. De eigenaresse is voor velen een bekende verschijning. Petra, ook bekend als het meisje van de slijterij, zit volgend jaar al dertig jaar in het vak. “In mijn vakgebied ben je nooit uitgeleerd. Ik houd ervan mijn kennis op peil te houden. Met name over whisky, gin, rum en wijn, adviseren we je graag én met smaak. Door onze expertise hebben we in de afgelopen jaren een hechte klantenkring opgebouwd in binnen- en buitenland. Voor klanten organiseren we regelmatig tastings in ons proeflokaal in Breskens: wijnproeverijen, masterclasses whisky en gin&tonic-avonden. Ook hebben we veel online-tastings gehouden in de afgelopen periode maar liever ontvangen we onze gasten persoonlijk. Met onze proefavonden onderscheiden we ons en dat waarderen onze trouwe klanten.”

Culinaire streekpromotie
Petra en haar man Bram zwaaien samen de scepter in hun winkel in Sluis. Hun jongste zoon Merijn staat dagelijks in de Drinkshop in Terneuzen. Petra vertelt: “In onze shops kun je naast de bekende merken ook een selectie Zeeuws(-Vlaamse) dranken vinden. Van Hierbas de las Dunas uit Cadzand tot wijn van De Kleine Schorre uit Zonnemaire, diverse ginsoorten (van onder andere Moio Cadzand) en Zeeuwse bieren van Brouwerij De Kip en Dutch Bargain. Daarnaast breng ik zelf ook regelmatig exclusieve producten op de markt zoals: “Monastique Elixer de l’Ecluse”, koffielikeur “Duts” en een rose gin, met rozenblaadjes van biologische rozenkwekerij De Bierkreek (IJzendijke). In 2023, als we ons 30-jarig jubileum vieren, breng ik ook iets speciaals uit. Wat dat is, blijft voorlopig geheim.”

Bij Petra, die een echte spraakwaterval is, les je je dorst. Haar motto is: "omdat het leven te kort is om troep te drinken!"
 
Contact info
Drinkshop De Vuurtoren
Kaai 12 SLUIS

Anderen bekeken ook:

Sold Antiques
Sold Antiques
De Houttuynen
De Houttuynen
B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug