s
Fonteyn Groede
22-03-2021
Het runnen van een ijssalon is Rob wel toevertrouwd. Met Ice Art  maakt hij immers al tien jaar ambachtelijk ijs en patisserie voor de horeca. “Als de ijsleverancier van het eerste uur heb ik Fonteyn zien groeien tot wat het nu is. Met Ice Art heb ik ook de speciale ijssmaak ‘Fonteyn’ mogen ontwikkelen. De voorbije vijf jaar hebben Maartje en Jacob een fantastische zaak opgebouwd. Tegen Krista heb ik regelmatig gezegd: ‘Als ze er ooit mee stoppen…’. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld toen de kans voorbij kwam. Het concept in combinatie met deze droomlocatie is een mooie aanvulling op de andere horecazaken aan de Markt. De goede koffies, originele ontbijtjes en lunches blijven. Met mijn passie voor ijs en patisserie drukken we een eigen stempel op de zaak. Zo breiden we het assortiment ijscoupes en huisbereide taarten uit.”

Daar waar Rob het gezicht van Fonteyn is, is Krista de spil achter de schermen. Krista: “Van origine ben ik kapster, maar sinds Robs start met Ice Art ben ik hem steeds meer gaan helpen. Naast het maken van ijs, houd ik me ook bezig met de administratie, social media en de verhuur van het appartement boven de ijssalon. Iets heel anders dan het kappersvak, maar onwijs leuk om dit samen te doen! 

Ice art
In het Ice Art atelier blijft het team ambachtelijk, met de hand gedraaid, ijs maken. Rob: “Door de korte lijntjes kunnen we meer variëren en rouleren met smaken. Bovendien kunnen we via Fonteyn eenvoudig nieuwe smaken uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan kruiden- en  veganistisch ijs. Wanneer mensen kunnen komen proeven? Haha! We gaan het weekend van Pasen open. In beginsel zal dat alleen met take-away zijn. Al hopen we natuurlijk dat de terrassen tegen die tijd weer open mogen!”
 
Contact info
Fonteyn Groede
Markt 11 GROEDE

Anderen bekeken ook:

B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug
Liefs Lies kids
Liefs Lies kids
Buitengewoon Actief
Buitengewoon Actief