s
Groene Polderwinkel
02-12-2020
Wie de dames van De Groene Polderwinkel kent, weet dat ze bruisen van enthousiasme. En hoewel de corona-crisis iedereen raakt, laten moeder Natascha en dochter Hendrien zich niet uit het veld slaan. Natascha: “Het is spijtig dat een virus als dit ervoor nodig is mensen bewuster te maken van hun gezondheid. De trend zet nu goed door. Het besef groeit over waar ons eten vandaan komt en dat het verser en vooral echter moet. Mensen zien dat we de aardappelen van het land halen en ze vervolgens in onze boerderijwinkel verkopen. Hoe puur wil je het hebben?”  

Het is inmiddels 23 jaar geleden dat Natascha begon met de verkoop van hun landbouwproducten aan huis. “Ik was zwanger van Hendrien en wilde graag zelf voor haar blijven zorgen. Daarna volgden nog drie meiden, Diny, Willemijn en Nathalie, dus druk zat haha. Zo ben ik begonnen met de verkoop van onze eigen producten aan huis. In beginsel verkochten we alleen groenten en fruit. Langzamerhand hielden we producten over en stelde Herman voor een paar dieren te nemen om het overschot op te eten. Het is niet bij een paar gebleven. Inmiddels hebben we twintig koeien, circa 50 schapen en twee varkens. En dat leidde er vervolgens toe dat we nu ook vlees van ons eigen vee verkopen. De belangstelling neemt nog altijd toe. We zien dat mensen liever twee keer per week een goed en eerlijk stuk vlees eten dan, zoals ik het altijd noem, ‘lawaaivlees’. Voor Sinterklaas en Kerst hebben we nu ook gourmetschotels van ons eigen vlees samengesteld. Het geeft ontzettend veel voldoening om hetgeen we zelf verbouwen, ook zelf te verkopen.”

Lammetjesdagen, Dag van de Boerderij, Poldertochten en een kerstfair. Zomaar wat voorbeelden van evenementen die Natascha in ‘normale’ tijden met hart en ziel organiseert. Gelukkig heeft corona geen negatief effect op haar creativiteit. In tegendeel. Natascha: “We brengen een bloemen- en high teabox aan huis, inclusief instructievideo voor het bloemschikken. Ook voor de jaarlijkse kerstfair hebben we een alternatief bedacht, zodat niemand de oliebollen op opa’s wijze hoeft te missen. Op 5 december bakken we ze heerlijk bruin.”

 
Contact info
Groene Polderwinkel
Groeneweg-oost 1B SCHOONDIJKE

Anderen bekeken ook:

Sold Antiques
Sold Antiques
De Houttuynen
De Houttuynen
B&B de Weegbrug
B&B de Weegbrug