Bij48
14-04-2025
Susan en Xem hebben samen hun droom waargemaakt en een unieke ontbijt- en lunchzaak gecreëerd in Nieuwvliet. Een plek waar je jezelf lekker kunt laten verwennen met heerlijke à la carte gerechten, patisserie en zoetigheden of misschien wel een petit high tea. BIJ48 Zoet&Lunch draait alles om huisgemaakt lekkers, gastvrijheid en nét dat beetje extra aandacht voor detail, want alles wordt met liefde bereid en geserveerd.
Transformatie
Susan: “Na 20 jaar in de horeca wilde ik iets kleinschaligers, met minder avonduren en meer persoonlijke aandacht. Samen met mijn dochter Xem, patissier, begon ik te brainstormen. De loods van Bij48, ooit een mechanisatiebedrijf, kochten mijn man en ik zo'n 15 jaar geleden en verhuurden hem als opslag. Hierin zagen we de perfecte locatie voor Bij48, al was er een flinke verbouwing nodig.” Xem: “We hebben de loods getransformeerd tot wat het nu is. Alleen het plafond en een klein stukje muur zijn nog te herkennen. We kozen voor een moderne inrichting voor zowel binnen als buiten, want ook buiten op het terras is het heerlijk genieten.”
Een eigen twist
Bij48 serveert herkenbare gerechten met een eigen twist. Susan: “We gaan terug naar de basis, maar net iets anders. Onze tosti is bijvoorbeeld niet plat maar opgerold.” Xem: Ik begin rond half acht met de voorbereidingen en het vullen van de vitrine. De ene dag maak ik taarten, de andere dag werk ik in de bediening of maak ik bonbons. Die afwisseling is heel leuk! We hebben drie chocolademachines voor onze zelfgemaakte bonbons. Van karamel tot de populaire Dubai-smaak, kom ze zeker eens proeven.”
Vegan, gluten- of lactose-intolerant, Bij48 heeft een ruim assortiment voor iedereen. Ga jij binnenkort eens langs?
Transformatie
Susan: “Na 20 jaar in de horeca wilde ik iets kleinschaligers, met minder avonduren en meer persoonlijke aandacht. Samen met mijn dochter Xem, patissier, begon ik te brainstormen. De loods van Bij48, ooit een mechanisatiebedrijf, kochten mijn man en ik zo'n 15 jaar geleden en verhuurden hem als opslag. Hierin zagen we de perfecte locatie voor Bij48, al was er een flinke verbouwing nodig.” Xem: “We hebben de loods getransformeerd tot wat het nu is. Alleen het plafond en een klein stukje muur zijn nog te herkennen. We kozen voor een moderne inrichting voor zowel binnen als buiten, want ook buiten op het terras is het heerlijk genieten.”
Een eigen twist
Bij48 serveert herkenbare gerechten met een eigen twist. Susan: “We gaan terug naar de basis, maar net iets anders. Onze tosti is bijvoorbeeld niet plat maar opgerold.” Xem: Ik begin rond half acht met de voorbereidingen en het vullen van de vitrine. De ene dag maak ik taarten, de andere dag werk ik in de bediening of maak ik bonbons. Die afwisseling is heel leuk! We hebben drie chocolademachines voor onze zelfgemaakte bonbons. Van karamel tot de populaire Dubai-smaak, kom ze zeker eens proeven.”
Vegan, gluten- of lactose-intolerant, Bij48 heeft een ruim assortiment voor iedereen. Ga jij binnenkort eens langs?
Anderen bekeken ook:

Cubyx

Zeesfeer
